Certificat energetic in Bucuresti si in tara

certificat-energetic

Certificatul energetic este un document tehnic care are caracter informativ si care atesta performanta energetica a unei cladiri. 

Conform legii 159/2013 ce modifica si completeaza legea 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, certificatul energetic este obligatoriu pentru cladirile sau unitatile de cladire care se vand sau se inchiriaza.

Certificarea energetica

Proprietarul este obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias o copie de pe certificatul de performanta energetica, astfel incat acesta sa ia cunostinta despre performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire pe care urmeaza sa o cumpere/inchirieze.

Performanta energetica a cladirii/unitatii de cladire este exprimata prin urmatorii indicatori de performanta:

  1. clasa energetica cladiri (de la A – cel mai bine la G);
  2. consumul total specific de energie (exprimat in kWh/mp an);
  3. indicele de emisii echivalent de dioxid de carbon CO2.

Informatii despre certificatul energetic

Certificatul de performanta energetica este un document cu caracter obligatoriu la instrainarea unui imobil, receptia unei cladiri, inchirierea unei cladiri sau daca cladirea a fost supusa unor procese majore de renovare. Legile care impun aceste conditionari sunt prezentate dupa cum urmeaza:

1.

Legea nr. 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 -privind performanta energetica a cladirilor

2.

Legea nr. 372/2005 republicata – privind performanta energetica a cladirilor;

3.

Ordonanta nr. 13/2016 a Guvernului Romaniei pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor

Certificatul energetic are o valabilitate de 10 ani, are caracter informativ, care incadreaza cladirea intr-una din cele 7 clase de performanta energetica dupa cum urmeaza: de la clasa energetica A (consumul cel mai scazut de energie, de pana in 125 de kWh/m2/an), pana la clasa G (cel mai ridicat consum specific de energie, de peste 820 kWh/m2/an)

Certificate energetice pentru cladiri in Bucuresti si peste tot in tara

Am oferit serviciul de eliberare certificat energetic atat pentru apartamente, cat si pentru alte tipuri de cladiri, precum:

Hoteluri, cladiri de birouri (Oregon building), magazine parter blocuri, blocuri rezidentiale (noi si vechi), Casa Nationala de Asigurari, apartamente, restaurante, sali de sport (ex. Moinesti), hale industriale (ex. Kaercher Curtea de Arges, Koeber), etc.

certificat-energetic-bucuresti, certificat-energetic-ilfov

Eliberam certificate energetice cu livrare in 24h in Bucuresti si imprejurimi. Iti punem la disponzitie specialisti cu expertiza relevanta in domeniul energiei si tratam tot procesul cu profesionalism si responsabilitate. 

De asemenea, in Bucuresti beneficiezi si de livrare gratuita pentru toate certificatele energetice solicitate de tine. 

Ne poti vizita chiar si tu la sediul nostru din Soseaua Pantelimon 89, Bucuresti si poti solicita acolo toate informatiile necesare. 

Contacteaza-ne si afla mai multe.

Livram certificate energetice peste tot in tara, fara sa fie nevoie ca tu sa te deplasezi. Certificatul energetic ajunge la usa ta urmatoarea zi, prin curier, iar tu trebuie sa achiti in plus doar taxa de transport pentru curier.

Informatii utile pentru certificatul energetic

Noutati legate de eliberarea certificatului energetic in Bucuresti si in tara

Certificat energetic pentru casă la țară

Voucher Casa Eficienta Energetic – fonduri programul RePower EU

Certificatul De Performanță Energetică: Un Pas Esențial Pentru Clădiri și Apartamente Eficiente Energetic

Clientii Energo Instal Consulting

Intrebari frecvente pe care
le primim de la clientii nostri:

Certificatul energetic este un document oficial furnizat de un evaluator energetic profesionist care prezintă performanța energetică a unei clădiri. Certificatul include informații precum clasificarea energetică, eficiența energetică și emisiile de dioxid de carbon ale structurii. Este utilizat pentru a informa cumpărătorii și chiriașii cu privire la eficiența energetică a clădirii și poate fi folosit, de asemenea, pentru a ghida deciziile privind modul de îmbunătățire a eficienței energetice.

Orice proprietar al unei clădiri are nevoie de certificatul energetic. Este un document obligatoriu anexat la documentele tehnice ale clădirii dumneavoastră. De asemenea, aveți nevoie de certificatul energetic la recepția clădirii, la contractul de vânzare-cumpărare, la închirierea clădirii etc. Fie că este vorba de o clădire rezidențială, de un complex rezidențial, de o clădire din domeniul terțiar sau industrial, aveți nevoie de certificatul energetic.

Va trebui să angajați un evaluator energetic pentru a obține un certificat energetic sau un audit energetic. Acesta va inspecta clădirea și va emite certificatul energetic sau auditul energetic în baza unui preț fix sau negociat, în funcție de clădirea certificată sau auditată. Echipa noastra va sta la dispoziție cu aceste servicii in Bucuresti, Ilfov, dar si peste tot in tara.

La SC ENERGO INSTAL CONSULTING emiterea unui certificat energetic durează de la câteva ore la cel mult 48 de ore. In cazul auditurilor energetice durata de executie depinde de distanta pana la obiectiv si de realizarea calculelor dar in medie ne putem incadra in maxim 7 zile.
La SC ENERGO INSTAL CONSULTING emiterea unui certificat energetic durează de la câteva ore la cel mult 48 de ore. In cazul auditurilor energetice durata de executie depinde de distanta pana la obiectiv si de realizarea calculelor dar in medie ne putem incadra in maxim 7 zile.
Certificatul este valabil 10 ani de la data emiterii lui.
Un certificat energetic poate ajuta cumpărătorii să ia decizii informate cu privire la casele pe care le pot cumpăra sau închiria. Cunoașterea performanței energetice a unei clădiri poate ajuta a identifica potențialul de economisire a consumului de energie. De asemenea, poate fi folosit pentru a ajuta proprietarii și chiriașii să înțeleagă obligațiile legale în materie de eficiență energetică.
Consumul energetic al clădirii reprezintă cantitatea totală de energie consumată de o clădire sau de un complex de clădiri pe parcursul unei anumite perioade de timp. Este inclusă energia necesară pentru încălzire, răcire, iluminat, ventilație mecanică sau alte ramuri energetice.
Consumul de energie al clădirii poate fi influențat de o varietate de factori: mărimea clădirii, mediul climatic unde este amplasată, tipul și eficiența instalațiilor utilizate, gradul de ocupare și nu în ultimul rând, materialele de construcție utilizate si altele.

Discută cu un specialist

Date de contact

Telefon: +40 763 915 461

Email: contact@energo-instal.ro

Adresa: Sos. Pantelimon 89, Bucuresti

Contactează-ne completând formularul

Contactează-ne completând formularul și unul dintre colegii nostri iți va raspunde in cel mai scurt timp.