Studiu energii alternative

Studiul privind posibilitatea utilizarii de surse alternative de energie este un proiect care stabileste un set de solutii prin care sa se scada consumul de energie am cladirii ce urmeaza a fi construita sau supusa unor modificari.

Studiul pentru energiile alternative cuprinde, printre altele:

– Descrierea tehnica a solutiilor propuse
– Analiza economica a acestor solutii
– Beneficiile si impactul asupra mediului inconjurator

Prețuri și tarife
Pretul acestui studiu depinde in principal de cladirea analizata, destinatia acesteia si detaliile tehnice care trebuie luate in considerare atunci cand realizam acest studiu si porneste de la 400 lei.
De ce să folosești surse alternative de energie?
Sursele alternative de energie au ca avantaj poluarea redusă, utilizarea lor nu presupune utilizarea combustibililor fosili si de asemenea, sunt considerate sustenabile. Pentru cei care se întreabă, sustenabilitatea este un concept prin care se satisfac nevoile actuale fără a compromite generațiile viitoare. Printre avantajele surselor alternative de energie, se numără:

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Pentru a opri schimbările climatice, se recomandă trecerea la surse de energie alternativă, plus că, pe parcursul procesului de producție a energiei, energia solara si cea eoliana nu generează emisii directe de CO2.

Reducerea dependentei de resurse externe

Această proprietate a surselor alternative de energie prezintă interes național căci se reduc importurile de combustibili fosili din alte țări ceea ce determină independența economică. Securitatea energetică este sporită.

Inovație tehnologică

Dezvoltarea și implementarea surselor alternative de energie stimulează inovația tehnologică în domeniul energiei. Aceasta include îmbunătățiri în eficiența conversiei energiei, stocarea energiei și integrarea sistemelor inteligente de distribuție și consum.
Care sunt aceste surse alternative de energie si ce utilizează?
Printre cele mai întâlnite surse alternative de energie se numără:

Energia solara

Aceasta este energia generată prin captarea luminii și căldurii radiante de la Soare. Panourile solare transformă această energie în electricitate sau căldură pentru utilizare în diverse aplicații.

Energia eoliana

Utilizează puterea vântului pentru a genera electricitate prin intermediul turbinelor eoliene. Este o sursă curată și abundentă de energie, cu costuri de operare și întreținere relativ reduse.

Energia hidroelectrică

Se bazează pe folosirea energiei cinetice a apei în mișcare pentru a roti turbinele și a genera electricitate în hidrocentrale. Este una dintre cele mai vechi și mai utilizate surse de energie regenerabilă.

Energia geotermală

Aceasta implică utilizarea căldurii din interiorul Pământului pentru a genera energie termică sau electrică. Sunt necesare regiuni cu activitate geotermală ridicată pentru a exploata eficient această sursă.

Intrebari frecvente primite pentru serviciul de studiu energii alternative

Alegerea sistemului potrivit de panouri fotovoltaice pentru clădirea dvs. depinde de mai mulți factori:

  1.  Evaluarea consumului de energie – Analizați istoricul facturilor de energie 
  2. Determinarea capacitații sistemului – Bazându-vă pe evaluarea consumului de energie, puteți calcula dimensiunea optimă a sistemului de panouri fotovoltaice de care aveți nevoie.
  3. Analiza locului de instalare – Verificați disponibilitatea și calitatea luminii solare din zona dvs.
  4. Consultanța – Este necesara o evaluare si proiectare precisa a sistemului solar.  
  5. Stabilirea unui buget – Stabiliți un buget realist pentru achiziționarea și instalarea sistemului de panouri fotovoltaice. 

Instalarea unei pompe de căldură este un proces complex, iar alegerea corectă a echipamentului și a sistemului potrivit pentru nevoile și condițiile specifice ale casei dvs. poate face o diferență semnificativă în eficiența și economiile de energie pe termen lung. Iată câțiva factori cheie de luat în considerare înainte de instalarea unei pompe de căldură:

Dimensiunea si izolarea casei

Este important să aveți o evaluare precisă a dimensiunii casei și a nivelului de izolare termică al acesteia. O casă bine izolată va necesita o pompă de căldură mai mică pentru a asigura confortul termic în interior și pentru a reduce consumul de energie.

Cerințe de încălzire si răcire

Determinați care sunt necesitățile dvs. de încălzire și răcire în funcție de climatul local și preferințele personale. Pompa de căldură poate fi utilizată atât pentru încălzire, cât și pentru răcire, iar capacitatea sa de a gestiona aceste două funcții trebuie să fie în concordanță cu cerințele casei dvs.

Tipul de pompa de căldură

Există mai multe tipuri de pompe de căldură, cum ar fi pompele de căldură aer-aer, aer-apă, apă-apă sau geotermale. Alegeți tipul potrivit în funcție de disponibilitatea resurselor (aer, apă, sol), caracteristicile terenului și cerințele de eficiență energetică.

Eficienta energetica

Verificați clasificarea energetică a pompei de căldură pentru a asigura o funcționare eficientă și economisirea energiei. Alegeți un model cu coeficient de performanță (COP) și coeficient de eficiență sezonieră (SEER sau SCOP) ridicat pentru a reduce costurile de operare.

Pentru a afirma ca investiția realizata pentru achiziționarea panourilor solare termice este bună trebuie sa ținem cont de mai multe aspecte cum ar fi: consumul de apă caldă al clădirii căci, cu cât este mai mare, cu atât investiția se recuperează mai bine în timp, lumina solară pentru că evaluarea disponibilității luminii solare determină eficiența și randamentul panourilor și dimensiunea și orientarea acoperișului, ideal fiind un acoperiș orientat pe sud și fără umbrire excesivă. 

Alegerea sursei de energie regenerabilă potrivită pentru nevoile energetice ale unei clădiri depinde de mai mulți factori, inclusiv localizarea geografică, dimensiunea clădirii, consumul de energie, bugetul disponibil și obiectivele specifice legate de eficiență și sustenabilitate.

Pompele de căldură utilizează căldura din pământ pentru a încălzi și răci clădirea. Sunt eficiente energetic și pot reduce costurile de încălzire și răcire pe termen lung.

Panourile fotovoltaice sunt potrivite pentru generarea de electricitate din lumina solară și pot reduce factura de energie electrică.

Panourile solare termice sunt ideale pentru încălzirea apei calde menajere sau a clădirii. Pot fi utilizate pentru încălzirea piscinelor sau a sistemelor de încălzire în pardoseală.

Îmbunătățirea eficientei energetice se bazează pe utilizarea de panouri solare termice pentru reducerea consumului de energie pentru încălzirea apei calde, panouri fotovoltaice pentru a înlocui energia consumata de la rețea cu energie verde, instalarea unui sistem de încălzire si răcire geotermal pentru a utiliza căldura din pământ in sezonul rece si răcirea in sezonul cald reducând substanțial costurile energetice, si desigur, izolarea casei pentru a reduce pierderile de căldura iarna. 

Panourile solare fotovoltaice pot genera electricitate pentru clădiri sau locuințe și pot reduce semnificativ facturile de energie electrică. Sistemele de încălzire și răcire geotermale utilizează căldura din pământ pentru a încălzi sau răci clădirile și pot reduce semnificativ costurile de încălzire și răcire. În general, proprietarii de case pot economisi între 50% și 100% din factura de energie electrică lunară, în funcție de cât de multă energie produce sistemul și câtă energie este consumată.
Procesul unui studiu pentru energiile alternative implică, în faza incipientă, definirea obiectivelor, adică stabilirea tipurilor de energie alternativa de interes si zonele geografice de analizat, colectarea si analizarea datelor referitoare la disponibilitatea si potențialul resurselor alternative, evaluarea economică pentru determinarea costurilor pentru implementarea energiilor alternative, evaluarea impactului asupra mediului si elaborarea raportului și recomandări.
Clientii Energo Instal Consulting

Discută cu un specialist

Date de contact

Telefon: +40 763 915 461

Email: contact@energo-instal.ro

Adresa: Sos. Pantelimon 89, Bucuresti

Contactează-ne completând formularul

Contactează-ne completând formularul și unul dintre colegii nostri iți va raspunde in cel mai scurt timp.