Simulari numerice

Simulările numerice sunt utilizate în cadrul certificatelor energetice pentru a evalua performanța energetică a clădirilor. 

Acestea implică utilizarea unui program de calcul pentru a simula condițiile climatice și de utilizare a clădirii, precum și pentru a analiza modul în care acestea afectează consumul de energie.

Simulările numerice sunt esențiale pentru a determina necesarul de energie pentru încălzire, ventilare și climatizare, precum și pentru a evalua eficiența energetică a clădirii. 

Acestea pot fi utilizate pentru a analiza diferite scenarii, cum ar fi utilizarea diferitelor sisteme de încălzire sau instalarea de panouri solare, pentru a determina care opțiune este cea mai eficientă din punct de vedere energetic.

Simularile numerice sunt utilizate pentru a verifica conformitatea cladirii cu standardele de eficienta energetica

Acestea permit evaluarea consumului de energie al clădirii în raport cu standardele prevăzute în certificatul energetic, precum și pentru a identifica zonele unde sunt necesare modificări pentru a se atinge aceste standarde.

Simulările pot fi utilizate pentru a analiza cum vor evolua temperaturile și umiditatea în viitor

Un alt avantaj al simulărilor numerice este că acestea pot fi utilizate pentru a analiza impactul schimbărilor climatice asupra clădirii. Simulările pot fi utilizate pentru a analiza cum vor evolua temperaturile și umiditatea în viitor și cum vor afecta acestea consumul de energie al clădirii.

Facem simulări numerice cu ajutorul softurilor de calcul DesignBuilder, TRNSYS și altele prin care determinăm configurația particulară a clădirii dumneavoastră. 

Putem determina necesarul de căldură zilnic, săptămânal sau lunar. Putem face simulări numerice CFD.

Clientii Energo Instal Consulting

Discută cu un specialist

Date de contact

Telefon: +40 763 915 461

Email: contact@energo-instal.ro

Adresa: Sos. Pantelimon 89, Bucuresti

Contactează-ne completând formularul

Contactează-ne completând formularul și unul dintre colegii nostri iți va raspunde in cel mai scurt timp.